Logo

Pełna wersja forum


Poprzedni | Następny
Strona 1 z 2 [ Posty: 19 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Utwórz nowy temat Odpowiedz
Drukuj

Jak uaktywnić DANE PAKIETOWE??

Jak uaktywnić DANE PAKIETOWE??

Offline
Nowicjusz

Dołączył(a): 2 gru 2007
Posty: 8
Zobacz profil  Wyślij e-mail 
2 gru 2007, o 13:04 Post
Dzoniłam dwa razy do buira obsługi aby uruchomić dane pakietowe i NIC. Zerzarło mi 4.48zł i NIC!!! :/
Ostatni post



Offline
Nowicjusz

Dołączył(a): 3 gru 2007
Posty: 6
Zobacz profil  Wyślij e-mail 
3 gru 2007, o 21:39 Post
https://nokiags.wdsglobal.com/standardInternet

Pobierz ustawienia internetu i uaktywnij mi działa, a i ustaw je jako domyślne oczywiście



Offline
Nowy

Dołączył(a): 14 gru 2007
Posty: 2
Zobacz profil  Wyślij e-mail 
14 gru 2007, o 21:14 Post
Biuro obsługi nic ci nie da. Trzeba w telefonie ustawić.



Offline
Nowy

Dołączył(a): 1 lut 2008
Posty: 1
Zobacz profil 
1 lut 2008, o 11:48 Post
Dobra, a wiec jakieś dwa dni temu kupiłem sobie nokie 3110c i mam mały problem z tymi danymi, ściągałem ustawienia, ostawiałem jako domyślne, grzebałem w dostępie do sieci danej aplikacji, ale era gg dalej sie czepia żebym je załączył, wiec jeśli ktoś byłby uprzejmy i wytłumaczył mi krok po kroku co jest nie tak?

//edit ort. by mik2


Re: Jak uaktywnić DANE PAKIETOWE??


7 lut 2008, o 14:04 Post
orlosia napisał(a)
Dzoniłam dwa razy do buira obsługi aby uruchomić dane pakietowe i NIC. Zerzarło mi 4.48zł i NIC!!! :/



Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 17 lut 2008
Posty: 42
Zobacz profil 
20 lut 2008, o 13:24 Post
Ja również mam ten problem kilka razy dzwnile do biura obslugi i mi dydktowali ręczną konfiguracje, a tu dalej lipa. Za kilka dni ide do serwisu ery może tam mi zrobią bo normalnie sie chyba nieda -.-



Offline
Administrator

Dołączył(a): 25 lis 2007
Posty: 8260
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: E52
Wersja softu: 054.003
Operator: Plus
Karta pamięci: GoodRam 16GB
Zobacz profil  Wyślij e-mail  WWW 
20 lut 2008, o 13:30 Post
banderas napisał(a)
Dobra, a wiec jakieś dwa dni temu kupiłem sobie nokie 3110c i mam mały problem z tymi danymi, ściągałem ustawienia, ostawiałem jako domyślne, grzebałem w dostępie do sieci danej aplikacji, ale era gg dalej sie czepia żebym je załączył, wiec jeśli ktoś byłby uprzejmy i wytłumaczył mi krok po kroku co jest nie tak?

//edit ort. by mik2


Trzeba włączyć usługę GPRS/MMS, aby nie wyskakiwało "Dane pakietowe niedostępne". W przypadku Plusa jest to kod *101*11*02#.



Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 17 lut 2008
Posty: 42
Zobacz profil 
22 lut 2008, o 09:00 Post
Tylko że już mam włączony od dawna ten GPRSi MMS więc niewiem co sie dzieje. Jak już właczyłem ten GPRS/MMS to nie pisze Dane Pakietowe niedostępne tylko ,,Najpierw uaktualnij dane pakietowe" chociaż już mialem kilka SMS konfiguracyjnych, więc trzeba się wybrac do serwisu ery.



Offline
Administrator

Dołączył(a): 25 lis 2007
Posty: 8260
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: E52
Wersja softu: 054.003
Operator: Plus
Karta pamięci: GoodRam 16GB
Zobacz profil  Wyślij e-mail  WWW 
22 lut 2008, o 09:05 Post
"Uaktualnij dane pakietowe"? Może spróbuj z uaktualnieniem softu.



Offline
Nowy

Dołączył(a): 23 lut 2008
Posty: 4
Zobacz profil 
23 lut 2008, o 04:06 Post
Mam dokładnie ten sam problem. Pod zakładką WEB wszystko działa, jak należy, problem "najpierw uaktywnij dane pakietowe" pojawia się, gdy próbuję łączyć się za pomocą miniopery, blueconnecta, gmaila w wersji na telefon lub innych takich. Zawsze to samo, choć GPRS jest ustawiony jako aktywny i poprawnie skonfigurowany (internet działa spod zakładki WEB). Może ktoś tutaj wie, o co chodzi, please, bo od tłumaczenia w BOKu Ery i wysłuchiwania nic nie wnoszących wyjaśnień nie na temat już mi łapy opadły do ziemi:(.



Offline
Administrator

Dołączył(a): 25 lis 2007
Posty: 8260
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: E52
Wersja softu: 054.003
Operator: Plus
Karta pamięci: GoodRam 16GB
Zobacz profil  Wyślij e-mail  WWW 
23 lut 2008, o 08:29 Post
Te wszystkie inne programy masz ściągnięte z sieci?



Offline
Nowy

Dołączył(a): 23 lut 2008
Posty: 4
Zobacz profil 
23 lut 2008, o 17:04 Post
Owszem, z sieci, a blueconnect mi polecił konsultant Ery (i sam wysłał linka), kombinując, że powinien działać - niestety, ani myśli działać:(.



Offline
Administrator

Dołączył(a): 25 lis 2007
Posty: 8260
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: E52
Wersja softu: 054.003
Operator: Plus
Karta pamięci: GoodRam 16GB
Zobacz profil  Wyślij e-mail  WWW 
23 lut 2008, o 17:36 Post
Skoro WEB działa, a reszta nie, to wygląda na błąd programów... Jakby były nieprzystosowane do tego modelu jaki posiadasz.



Offline
Nowy

Dołączył(a): 23 lut 2008
Posty: 4
Zobacz profil 
23 lut 2008, o 18:09 Post
Obawiam się, że nie tędy droga. Programy są przystosowane do N6288, przynajmniej nie wyobrażam sobie, że coś, co chodzi na Nokiach tej klasy, miałoby być nieprzystosowane do N6288. Nie widzę powodu, tym bardziej, że przeglądarka Blueconnect generalnie działa na tych telefonach.



Offline
Administrator

Dołączył(a): 25 lis 2007
Posty: 8260
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: E52
Wersja softu: 054.003
Operator: Plus
Karta pamięci: GoodRam 16GB
Zobacz profil  Wyślij e-mail  WWW 
23 lut 2008, o 18:11 Post
A soft już wgrałeś nowy/uaktualniłeś?
Góra

Utwórz nowy temat  Odpowiedz
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Strona 1 z 2 [ Posty: 19 ]
Poprzedni | Następny

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość





Szukaj
cron